Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io

The Next Fit 2019 smaakt naar meer

Afgelopen dinsdag (4 juni 2019) vond de tweede editie van THE NEXT FIT plaats. In de prachtige omgeving van GaiaZoo te Kerkrade werden onze relaties getrakteerd op een gezellige, inspirerende middag die voor ons werd ingekleurd door niemand minder dan Wouter Hart.

Wouter is spreker, trainer, adviseur én auteur van de boeken ‘Verdraaide Organisaties’ en ‘Anders Vasthouden.’ Tijdens THE NEXT FIT 2019 nam Wouter ons op geheel eigen wijze mee langs een aantal spannende vraagstukken.

Werken vanuit de bedoeling
Voor de pauze deed Wouter uit de doeken hoe je vorm geeft aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk. In veel organisaties hebben mensen namelijk het gevoel dat ze te veel tijd kwijt zijn aan allerlei zaken als bureaucratie, vergaderen en verantwoorden. Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kun je ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing?


Anders Vasthouden
Na de break ging Wouter in op het thema Anders Vasthouden. In een reactie op een sterk systeem en een sterke hiërarchie wordt in het vinden van de oplossingsrichting namelijk vaak gesproken over ‘eigenaarschap’, ‘vertrouwen’, ‘ruimte’ of ‘loslaten’. De werkelijke doorbraak zit echter niet in deze vormen van ‘vrijheid’, maar in het creëren van ‘verantwoordelijkheid’. Geen loslaten, maar Anders vasthouden.

Kortom, een inspirerend verhaal dat uitdaagt om anders tegen vraagstukken aan te kijken en terug te gaan naar de essentie: De bedoeling!

Borrel
Na afloop stond er uiteraard nog een gezellige borrel op het programma. Een uitstekende gelegenheid om elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even op te zoeken en de opgedane inzichten met elkaar door te nemen.

De combinatie van een prachtige omgeving, een inspirerende spreker en een gevarieerd gezelschap resulteerden, net als vorig jaar, weer in een geslaagde editie van THE NEXT FIT waar we met veel trots op terugkijken.

Al met al een geslaagde tweede editie van THE NEXT FIT waarvan we nu nog even nagenieten, maar die ons ook uitdaagt om er volgend jaar minstens net zo’n succes van te maken!

 

Gerelateerde berichten