Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io

Workshop | Risicomanagement

Risicobeheersing binnen projecten

Verandertrajecten binnen organisaties worden veelal projectmatig opgepakt, omdat je hiermee de juiste focus kunt aanbrengen om je resultaten te bereiken. Maar elk project brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Om die risico’s in jouw projecten te kunnen beheersen is het noodzakelijk zicht op- en inzicht in de risico’s te hebben.

Grip op de risico’s
Om dat te bereiken zul je als projectteam aan de slag moeten om een risico topografie in kaart te brengen. De TU Eindhoven heeft hiervoor de Risico Diagnose Methode (RDM) ontwikkeld, die vervolgens verder geoptimaliseerd is door CAP-able en ORGfit. Zij hebben namelijk samen de nadruk gelegd op de ontwikkeling en uitwerking van het risicomanagement proces, wat vervolgens met de RDM-tool gevisualiseerd wordt met behulp van Qlik-Sense. Zodoende staat er nu een oplossing die in één oogopslag inzicht biedt in uw projectrisico’s en u in staat stelt hier gericht mee aan de slag te gaan.

De RDM tool
De methode is ontwikkeld en getest bij grote middelgrote project organisaties, waar de methodiek haar meerwaarde ruimschoots bewezen heeft. Nu kun jij ook ervaren wat de meerwaarde is van een goed RDM managementproces en maak je kennis met een visuele weergave van risico’s in een RDM topografie.

“Wil je van je project een succes maken,
dan is risicomanagement onmisbaar.”

Samen de eenvoud en meerwaarde ervaren
Tijdens een interactieve workshop maakt Guido Fröhlichs van CAP-able je deelgenoot van het risicomanagement proces in het geheel en de RDM-methodiek in het bijzonder om de meerwaarde van deze oplossing zelf te ervaren.

Samen met Guido en de andere aanwezigen ga je aan de slag met een case, waarbij je als projectteam opereert en de RDM-methodiek inzet om het project tot een goed einde te brengen. Zodoende ervaar je zelf de do’s en dont’s en wordt je voorzien van bruikbare tips en tricks.

Dus wil je aan den lijve ondervinden hoe jij ook risicomanagement op een effectieve wijze kunt toepassen binnen de projecten in jouw organisatie?
Wees er op tijd bij want het aantal beschikbare plekken is beperkt!

Praktische informatie

Datum:
4 september 2019

Locatie:
ORGfit. | Amerikalaan 70e, Maastricht-Airport.

Parkeren:
Parkeren kan kosteloos én direct voor de deur.

PE-punten:
Met deelname aan deze workshop verdien je 3 PE-punten.

Kosten:
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen € 150,- p.p.

Naast deelname aan deze workshop ontvang je voor dit bedrag ook het laatste boek van Guido Fröhlichs, “Projecten en projectportfolio in control: mens, methoden en proces.”
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met daarin de benodigde informatie omtrent de betaling. Na betaling is restitutie niet meer mogelijk.

AANMELDEN

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Gerelateerde berichten