Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io

Onze Regio In Beeld biedt deelnemende organisaties unieke inzichten en stelt ze in staat om beleid te voeren op relevante maatschappelijke thema’s. Niet alleen als afzonderlijke organisatie, maar juist ook over organisaties heen. En juist die synergie is wat Onze Regio In Beeld zo uniek maakt! De meerwaarde van dit gezamenlijk initiatief ontstaat vanuit drie sporen. De betekenisvolle inzichten, de use cases en de community. Eerder vertelden we je al over de voordelen van de betekenisvolle inzichten, in dit stuk nemen we je mee langs de use cases en de kracht van de community.

Het mooie van Onze Regio In Beeld is dat je er veel meer uit haalt dan dat je erin stopt. Als deelnemer ORIB stel je namelijk de data van jouw eigen organisatie ter beschikking. Wat je ervoor terugkrijgt is de data van alle deelnemers…vertaald naar betekenisvolle inzichten!

 

De use case: Betekenisvolle inzichten, maar dan maat gesneden!

Dat gebeurt enerzijds op basis van een gedragen behoefte van de volledige community. Anderzijds kan het natuurlijk ook voorkomen dat je als organisatie(s) een meer specifieke behoefte hebt. Je gaat bijvoorbeeld als organisatie aan de slag met een maatschappelijk project, al dan niet in gezamenlijkheid met andere organisaties, en bent in dat kader op zoek naar concrete inzichten.

 

Ook dan is het mogelijk om alle voordelen van Onze Regio In Beeld optimaal te benutten. Want als deelnemer van ORIB heb je te allen tijde de beschikbaarheid over de volledige data van de community. Je gewenste inzichten worden dan eigenlijk op dezelfde manier opgebouwd als de ‘generieke’ ORIB inzichten, maar dan volledig maat gesneden naar de behoefte van jouw organisatie (en de organisaties waarmee je samenwerkt).

 

Dat betekent dus dat je inzichten kunt genereren die volledig zijn toegesneden op de uitdaging die je voor hebt liggen én dat je daarbij kunt putten uit de volledige database van de ORIB community. Waardoor er een veel breder blikveld en dus veel waardevollere inzichten ontstaan!

 

Die brede betekenisvolle inzichten vormen eigenlijk de basis van Onze Regio in Beeld. Als deelnemer van ORIB word je vertegenwoordigd door een zogenaamde klankbordgroep die bestaat uit een representatieve afvaardiging van de deelnemende partijen. Die klankbordgroep houdt constant voeling met de deelnemende partijen om zodoende de breed gedragen strategische uitdagingen in kaart te brengen. Wat speelt er? Waar willen we op sturen en welke betekenisvolle inzichten zijn daarvoor nodig? De klankbordgroep maakt die brede behoeften concreet en zorgt voor de juiste prioritering. Op die manier zijn de betekenisvolle inzichten die ORIB biedt altijd relevant, actueel en breed gedragen.

De community als katalysator

De synergie van Onze Regio In Beeld is dus al terug te vinden in de betekenisvolle inzichten die ORIB zowel generiek als ook maat gesneden biedt. Maar die synergie krijgt nóg meer waarde door de community. Want als deelnemer van ORIB krijg je niet alleen unieke inzichten vanuit de ruim beschikbare data. De extra toegevoegde waarde van ORIB zit namelijk in de community.

 

Als deelnemer van ORIB bieden we je namelijk een platform waarbij samenwerking en kennisdeling centraal staan. Sterker nog, we optimaliseren ons platform en de thema’s samen mét de deelnemers. De inzichten die ORIB biedt nodigen namelijk uit tot nauwe samenwerking tussen verschillende organisaties en branches. Een samenwerking die we vanuit ORIB aanmoedigen en stimuleren door deelnemers optimaal te faciliteren. Dat doen we onder andere meerdere keren per jaar een ORIB dag te organiseren waarbij het delen van kennis en ervaringen én inspiratie centraal zullen staan. Welke inzichten heeft ORIB de verschillende deelnemende partijen geboden? Welke succesvolle interventies zijn er uitgevoerd dankzij de inzichten van ORIB? Maar ook, welke relevante thema’s zitten er aan te komen en hoe gaan we daar als community op inspelen?

 

Daarnaast faciliteert en stimuleert Onze Regio in Beeld de samenwerking tussen de verschillende deelnemers. We halen het net op, we koppelen de juiste partijen aan elkaar en bieden een platform aan onze deelnemers om kennis en inzichten te delen om zo de gezamenlijke behoefte nog makkelijker te signaleren en te effectueren.

 

Kortom, Onze Regio in Beeld beperkt zich niet tot het creëren van unieke inzichten, maar faciliteert ook in het gezamenlijk zetten van de vervolgstappen richting organisatie overstijgende interventies.

 

Meer weten?

Ben je nou benieuwd wat ORIB voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag eens zelf de ORIB omgeving en dashboards ontdekken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we regelen het!

 

De volgende keer nemen we je mee langs een uitgewerkte use case. Zodat de meerwaarde die Onze Regio in Beeld voor jouw organisatie kan bieden nóg meer handen en voeten krijgt!

 

We houden je op de hoogte!

Verder praten?

neem dan contact met ons op!

Gerelateerde berichten