Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io
Projectmanagement

Utilicht: Businessplan voor een groeiende organisatie

Opdrachtomschrijving
Ontwikkelen van een businessplan om de groei van de organisatie te ondersteunen en het schrijven van een rapport om de groei te optimaliseren.

Quote

"ORGfit legt op een efficiënte manier de vinger op de zere plek. Geen dikke rapporten, maar een concreet en doeltreffend advies op persoonlijke titel."

Resultaat
Een heldere koers en, op basis van een concrete analyse, de vertaling voor de interne organisatie.

Verdiepingsslag
Utilicht projectverlichting is al 25 jaar een professionele en wereldwijd werkende organisatie die, verspreid over 4 vestigingen, alle wensen op verlichtingsgebied verwezenlijkt. ORGfit werd gevraagd om een businessplan te ontwikkelen om de groei van Utilicht te ondersteunen en schreef daarna een rapport om deze groei te optimaliseren. "ORGfit legt op een efficiënte manier de vinger op de zere plek", aldus Robert Didden, directeur van Utilicht. Utilicht viert in 2011 haar 25ste verjaardag en heeft in die periode bewezen een professionele en betrouwbare organisatie te zijn. Verspreid over drie vestigingen in Eindhoven, Geleen en Antwerpen realiseert het bedrijf al uw lichtwensen. Recent opende de onderneming zelfs een vierde locatie in Breda. Winkels, kantoren, gezondheidscentra, sporthallen, gangen, leslokalen, magazijnen en het particuliere segment behoren allemaal tot het ruime portfolio van Utilicht. Onder leiding van directeur en eigenaar Robert Didden groeide het personeelsbestand van twaalf naar 41 personen.

In 2005 deed Utilicht voor het eerst een beroep op Daniël Klinkenberg, managing partner van ORGfit. ORGfit ontwikkelde een businessplan om de groei van Utilicht te ondersteunen. Samen werd de koers uitgezet en werd op basis van een concrete analyse de vertaling gemaakt voor de interne organisatie. Hoe moet de organisatie worden ingericht en welke ondersteunende automatisering en informatie horen daarbij. Nadat dit plan succesvol werd geïntegreerd en het bedrijf in omzet verdrievoudigde, klopte Robert Didden opnieuw aan bij ORGfit. Didden vertelt waarom: "Je bent er zo bij betrokken dat je af en toe bedrijfsblind wordt. Een frisse, kritische blik van buitenaf is dan gewenst." ORGfit concludeerde dat Didden, in al zijn enthousiasme, toch nog te veel dingen naar zich toe trok. "Klopt, alles bleef liggen op mijn bureau, waardoor we een achterstand opliepen. Soms had je daar een half jaar later nog last van. Ik deed dingen op 70 procent en er ontstonden losse eindjes." Na advies van ORGfit veranderden er een aantal zaken bij Utilicht. Zo stelde Didden een tekenbevoegde adjunct-directrice aan en kwam er een managementteam. Mede hierdoor ontstond er meer rust en structuur in de organisatie. Robert Didden toont zich erg tevreden over ORGfit: "ORGfit legt op een efficiënte manier de vinger op de zere plek. Geen dikke rapporten, maar een concreet en doeltreffend advies op persoonlijke titel."