Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io
Interim management

Vlisco: Integrale verankering van procesoptimalisatie

Opdrachtomschrijving
Vlisco was gestart met een project om de supply chain te uniformeren, incl. een nieuw warehouse systeem. Het project was initieel zonder betrokkenheid vanuit Finance and control gestart. Mark Gerritsen is gevraagd om de afstemming met de financiële processen, inclusief de interne controle aspecten te borgen.

Quote

"We zochten iemand die kon opereren als een verlengstuk van onze eigen afdeling."

Resultaat
• Juiste verwerking van logistieke mutaties in financiële administraties
• Implementatie van interne controlemaatregelen
• Kwaliteitsslag in processen supply chain

Verdiepingsslag
Vlisco ontwerpt en produceert exclusieve, rijk gedecoreerde modestoffen, geïnspireerd op Afrikaanse culturen. Tussen september 2008 en medio 2010 vond binnen Vlisco het ingrijpende IT Project Cerberus plaats. Mark Gerritsen - een van de consultants van ORGfit - behartigde gedurende dit project de belangen van de afdeling financiën.

“Cerberus was een omvangrijk project gericht op de optimalisatie van een aantal technische en logistieke processen”, vertelt de Group Controller bij Vlisco in Helmond. “Speerpunten van het project waren onder andere uniforme artikelcoderingen, het optimaliseren van ons voorraadregister en een verbeterde afstemming tussen retail en logistiek. Primair werd het project aangevlogen vanuit een IT benadering, maar het spreekt voor zich dat het ook een enorme impact heeft op de financiële processen van een organisatie. Betrokkenheid vanuit de financiële afdeling was dus absoluut noodzakelijk.”

Echter, ten tijde van het project kampte de financiële afdeling van Vlisco met een capaciteitstekort. “We zochten iemand die onze afdeling zou kunnen vertegenwoordigen en onze belangen binnen Cerberus zou kunnen behartigen. Zo zijn we met ORGfit in contact gekomen. Mark Gerritsen had al eerder - via een eerdere werkgever - voor Vlisco gewerkt en kende onze organisatie goed. Mede daarom hebben we ook voor ORGfit en Mark gekozen. We zochten iemand die kon opereren als een verlengstuk van onze eigen afdeling.”

Mark heeft met name de vertaalslag gemaakt vanuit Cerberus naar de financiële processen van Vlisco en de geldende procedures. “Uitgangspunt hierbij was natuurlijk de betrouwbaarheid van onze financiële administratie.”
Bij Vlisco is men tevreden over de samenwerking met ORGfit. “Mark had voldoende bedrijfsspecifieke kennis, waardoor hij zijn rol binnen het project voor ons prima kon vervullen. Iemand die niet bekend zou zijn met onze organisatie, had dit denk ik niet gekund.”