Scroll to top
© 2017, Norebro theme by Colabr.io
Coaching

Woonpunt: Een ERP-systeem dat aansluit op alle wensen van de organisatie

“Wat ORGfit kenmerkt? Snel reageren, proactief meedenken en een groot inlevingsvermogen.” Dat is hoe Math Poismans, teamleider financiële administratie van Woonpunt, terugkijkt op de samenwerking met ORGfit.

Woonpunt is een van grootste woningcorporaties van Zuid-Limburg. Naar aanleiding van de centralisatie van haar backofficesystemen en de verhuizing van de financiële afdelingen naar Maastricht, implementeerde Woonpunt het ERP-systeem Viewpoint. Woonpunt schakelde ORGfit in om dit ERP-systeem te optimaliseren en de financiële modules in te voeren.

Math vertelt: ”Voor de inrichting van de financiële modules in het systeem was een projectleider nodig. Hiervoor hebben we gezocht naar een externe partij – met raakvlakken in financiën en IT – die ons hierbij kon ondersteunen. Uiteindelijk hebben we, naar aanleiding van de gesprekken met Daniël Klinkenberg, gekozen voor ORGfit.”

Quote

"Wat ORGfit kenmerkt? Snel reageren, proactief meedenken en een groot inlevingsvermogen."

Math Poismans, teamleider financiële administratie

Tijdens de inrichting van het systeem was Woonpunt geconfronteerd met diverse technische problemen. Math Poismans: “Met name de samenhang tussen onderlinge systemen leidde tot knelpunten. ORGfit testte Viewpoint daarom uitvoerig voor ons en hieruit bleek welke toepassingen wel en niet naar wens functioneerden. Hierop werd de inrichting van het systeem verder vormgegeven, zodanig dat het voor medewerkers bruikbaar is. Vervolgens heeft ORGfit een heldere procesbeschrijving opgesteld, waarin de feitelijke samenwerking tussen verschillende functies en afdelingen staat beschreven.”

Zo heeft Woonpunt een ERP-systeem dat volledig afgestemd is op de wensen en eisen van de organisatie. Hierdoor kunnen de medewerkers van Woonpunt zich focussen op datgene waar ze het beste in zijn, namelijk het helpen van haar klanten bij het vinden van een passende woning!