IRONMAN teams én doel is bekend!

We zijn onderweg! Eerder vertelden we je al dat we ook dit jaar weer de strijd zullen aangaan voor een goed doel tijdens de IRONMAN 2022 in Maastricht. En we vertelden je ook al dat we dat dit jaar net even iets anders gaan aanpakken dan in 2021. De teams bestaan dit jaar namelijk niet meer alleen uit ORGfitters, maar een mooie samenstelling van relaties uit ons netwerk.

Wat we je nog niet verteld hebben is hóe die samenstelling eruitziet en voor welk goed doel de teams zich gaan inzetten. Tot dit moment!

Want de team-puzzel is gelegd en we hebben, na een gedegen selectieprocedure, wederom een schitterend doel voor én met de sporters uitgekozen. We vertellen je er alles over!

 

Teamsamenstellingen
Dit jaar verschijnen er maar liefst vijf teams aan de start. Elk team bestaat uit een captain van ORGfit, aangevuld met een aantal sportieve relaties uit ons netwerk. Alle vier de teams nemen deel aan de 70.3, die op zaterdag 6 augustus zal plaatsvinden. En als klap op de vuurpijl zal onze eigen Wouter Schaekers op zondag, in zijn eentje, de volledige IRONMAN afleggen.

 

Team 1
Team 1 bestaat uit Mieke van Schaik en Viola den Hartog-Braaksma van de gemeente Eindhoven en onze eigen Raf Withofs. Een uitgebalanceerd team met waarschijnlijk de meeste kilometers op de teller en gebrand op een mooie eindtijd.

Team 2
Het tweede team bestaat uit Roy van Montfort van de gemeente Maasgouw, onze eigen Renate de Been en Tim Stein van Fysio Amby. Ook dit team is ambitieus en zal er dan ook alles aan doen om in een mooie tijd over de streep te komen.

Team 3
Team drie bestaat uit Thelma Brassé, Riny van Deursen van de gemeente Eindhoven en Suzanna Zwiers van Stienstra Wonen. Ook hier hebben we te maken met drie mensen die graag hun eigen grenzen verleggen. Voor Thelma is het de vuurdoop als zwemster, maar dat weerhoudt haar er niet van om er voor de volle 100% voor te gaan. Alles voor het goede doel!

Team 4
Ons vierde team. Onze eigen John Leeuwen verscheen vorig jaar al aan de start van de 5150 en het vuurtje werd weer aangewakkerd door het enthousiasme van de overige teams. En dus zette John alles op alles om nog een vierde team te formeren. En wat voor team! Want naast John zullen ook Sjarel Verhoeven en Ivy Louwers de uitdaging aangaan. Sjarel geniet van zijn pensioen, maar vult zijn vrije uren het liefst op sportieve wijze in terwijl ook Ivy, van Stichting PAMM, er alles aan wilt doen om het onderste uit de kan te halen.

Team 5
Dan ons vijfde team. Daar zal Tim Gerrits van JE Consultancy als zwemmer van start gaan. Zodra hij uit het water komt zal hij het stokje overdragen aan Nico van der Heide van Stichting PAMM. Voor ons extra leuk dat Nico meedoet, want naast dat hij collega is van Ivy is Nico ook werkzaam geweest bij ORGfit en wij zijn dan ook blij hem weer te mogen begroeten en toejuichen tijdens de IRONMAN.

Zodra Nico zijn ronde heeft afgelegd is het de beurt aan Romen van den Boom. Romen is nog maar net binnen bij ORGfit, maar heeft meteen de gelegenheid aangegrepen om ons vijfde team te versterken.

Met dit vijfde team komen we in totaal aan 15 relay deelnemers. Een aantal waar we natuurlijk supertrots op zijn. We wensen dan ook iedereen heel veel succes met deze unieke uitdaging!

Wouter Schaekers
En tot slot onze Chef de Mission Wouter Schaekers. Wouter is met zijn persoonlijke ambitie om de volledige IRONMAN af te leggen de grondlegger van dit mooie initiatief. Hij plantte vorig jaar het zaadje en wist ook dit jaar weer een geweldige afvaardiging te motiveren tot deelname aan dit grensverleggende event.

Zelf zal hij zondag aan de start verschijnen om alleen de volledige IRONMAN af te leggen. Uiteraard zullen wij in grote getalen langs de kant staan om Wouter richting zijn einddoel te schreeuwen!

Kortom, een schitterende groep mensen die getergd is om zoveel mogelijk donaties op te halen voor ons goede doel van dit jaar…

Goede doel 2022
Ook dit jaar zal de focus van onze sporters namelijk niet alleen op de finish liggen, maar ook op het ophalen van zoveel mogelijk donaties voor een gedragen doel uit de regio. Want bij het selecteren van een goed doel zijn we vooral op zoek gegaan naar een doel dat geworteld is in de regio, waarbij we nog échte impact kunnen maken en waar ieders hart sneller van gaat kloppen.

Met die opgave stuurden we onze collega’s en sporters op pad. Dat resulteerde in een mooie shortlist aan goede doelen die voldeden aan die criteria én waar de nodige persoonlijke verhalen aan gekoppeld waren.

De laatste horde was de stemmingsronde waarbij iedereen zijn/haar voorkeur mocht uitspreken voor één van de goede doelen op de shortlist. Met een breed gedragen goede doel, dat door alle sporters een warm hart wordt toegedragen, als eindresultaat.

Het doel waar onze sporters dit jaar voor gaan strijden is:

 

Wensambulance Limburg vervult wensritten voor mensen die ernstig ziek en bedlegerig zijn of terminale wensvragers waarbij regulier vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn. Een hartverwarmend initiatief waar we ons de komende periode graag voor in het zweet willen werken.

Wil je meer weten over wat Wensambulance Limburg doet, neem dan vooral even een kijkje op hun website: https://www.wensambulancelimburg.nl

Wil je ons steunen in onze strijd voor Wensambulance Limburg, dan kun je je donatie achterlaten op onze donatiepagina: https://whydonate.nl/fundraising/orgfit-friends-voor-wensambulance-limburg

De komende periode gaan we je op de hoogte houden van onze vorderingen. OP sportief gebied en ten aanzien van onze sponsoractiviteiten. Dus hou onze website en LinkedIn in de gaten…

Alvast bedankt voor je hulp en hopelijk zien we je 6 en/of 7 augustus in Maastricht!