Gilde opleidingen
Van P&O-beleid tot actieplan

Van P&O beleid naar een concreet actieplan

Hoe zorg je er als onderwijsaanbieder voor dat je blijft voldoen aan de veranderende vraag? En hoe ga je hierbij om met de wetenschap dat een groot deel van je personeel binnen afzienbare tijd de pensioengerechtigde leeftijd gaat bereiken?

Dat was de uitdaging waar Mariska Engels, directeur P&O van Gilde Opleidingen, ORGfit mee benaderde. Aan ons de taak om P&O te ondersteunen bij de vertaling van het meerjarenbeleidsplan P&O 2017-2020 naar een jaarkalender en projectportfolio.

Met dit vraagstuk ging Nico van der Heide van ORGfit aan de slag. Samen met de teamleden van de dienst P&O maakte hij de vertaling naar een concrete jaarkalender met SMART-doelstellingen.

 

“Door de aanpak van ORGfit is het ons gelukt een jaarkalender neer te leggen die past bij onze ambities en die uitvoerbaar en haalbaar is.”

 

Mariska Engels geeft aan dat met name de aanpak van Nico heeft geleid tot de behaalde resultaten: “Nico heeft met zijn enthousiasme en gedrevenheid het team uitgedaagd te komen tot concrete doelstellingen. Door zijn aanpak is het ons gelukt een jaarkalender neer te leggen die past bij de ambities van de dienst en die uitvoerbaar en haalbaar is. Nico is kritisch, stelt de juiste vragen, is creatief en kan makkelijk anticiperen op onvoorziene situaties. Hij is een plezierige gesprekspartner, heeft veel kennis en kunde en kan zaken op een gevarieerde manier aan de orde stellen. ORGfit heeft de dienst een stap verder gebracht en geholpen in de taakvolwassenheid van de individuen binnen de dienst.”