Weller Wonen
Het aanbieden van passende regels

Passend woonruimte aanbieden door meer inzicht

Weller beheert als woningcorporatie zo’n 9.800 woningen, winkels en garages in Heerlen, Brunssum en Schinveld. Meer dan 20.000 mensen, groot en klein, vinden hun thuis in een woning van Weller. Allemaal hebben ze een eigen smaak, leefstijl en specifieke woonwensen. Die persoonlijke wensen staan bij Weller centraal.

Daarom is Weller constant op zoek naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren. En om je dienstverlening te kunnen verbeteren is inzicht nodig. Inzicht in je resultaten om te achterhalen waar je wellicht nog kunt doorontwikkelen als organisatie. Daar was Weller zich als geen ander van bewust. Daarom is het management gestart met een ontwikkeltraject om de stuurinformatie, die nodig is om (bij) te kunnen sturen, zichtbaar te maken en beschikbaar te stellen voor de organisatie.

Een belangrijk element voor Weller is dat bij de gebruikers voldoende draagvlak wordt gecreëerd voor het omarmen van de stuurinformatie. Voor Weller is het een voorwaarde dat dit traject niet puur vanuit de techniek benaderd moet worden om het optimale resultaat te bereiken. Voor de ondersteuning binnen dit traject is dan ook gezocht naar een partij die niet alleen een dashboard levert. Weller had juist behoefte aan een adviseur die een stap verder ging. “Niet alleen inzicht bieden, maar ook de handvaten aanreiken om de stuurinformatie te vertalen naar concrete actiepunten!” vertelt Frank Laux, manager Bedrijfsvoering.

 

“De visie die ORGfit heeft op dit soort ontwikkeltrajecten, sloot namelijk naadloos aan op onze behoefte op dat moment.”

 

“Daar ontstond de klik met ORGfit. De visie die ORGfit heeft op dit soort ontwikkeltrajecten, sloot namelijk naadloos aan op onze behoefte op dat moment. Ook zij zijn er namelijk van overtuigd dat stuurinformatie pas waardevol is als je weet hoe je deze moet aanwenden. ORGfit gebruikt daarvoor Kompas. Een methodiek die je in 10 stappen je doelstellingen laat vertalen naar KPI’s om vervolgens de resultaten visueel beschikbaar te maken middels een dashboard én de verankering in de organisatie waarborgt.”

Die aanpak bleek de juiste voor Weller en de samenwerking met ORGfit was een feit. Frank Laux, manager Bedrijfsvoering en Hans Kikken, Adviseur informatiemanagement van Weller hebben samen met Mark Gerritsen en Eef Cimmermans, beiden business consultants van ORGfit, en data analist Rob Maessen van ORGfit een projectteam gevormd om de KPI’s in een, op Power BI gebaseerd, dashboard te implementeren. Daarnaast heeft ORGfit ook nog mogen ondersteunen bij het implementeren van de periode afsluiting waarbij de ontwikkeling hiervan ook vertaald wordt in het op Power BI gebaseerde dashboard.

Door dit traject succesvol op te pakken, heeft Weller nu veel meer inzicht in de resultaten. Dit stelt directie, management en medewerkers van Weller in staat om hier beter op te sturen. Op die manier kan Weller haar bedrijfsvoering sneller en nauwkeuriger optimaliseren en kan nóg beter worden gedaan waar het echt om gaat: Passende woonruimte aanbieden die aansluit op de specifieke wensen van haar huurders!