WAT. EEN. IRONMAN-WEEKEND.

WAT. EEN. IRONMAN-WEEKEND. 

Afgelopen weekend (6 en 7 augustus 2022) was het dan zover. Na een voorbereiding van maanden was het IRONMAN-weekend dan eindelijk aangebroken!

IRONMAN 2022

Vorig jaar deden we mee met drie ORGfit relay teams op de 5150 (1/4 triatlon) en één ORGfit realy team op de 70.3 (1/2 triatlon). Dit jaar stonden echter andere afstanden op het programma. De zaterdag stond in het teken van de 70.3 en op de zondag keerde dit jaar de volledige IRONMAN terug in Maastricht. Dé kans voor initiatiefnemer Wouter Schaekers om zijn droom in vervulling te laten gaan. Zijn ambitie om ooit de volledige IRONMAN af te leggen was namelijk ooit de inspiratie voor een aantal ORGfitters om ook hun eigen grenzen te verleggen tijdens de IRONMAN. Dat initiatief werd gekoppeld aan een goed doel en een jaarlijkse traditie was geboren!

Wouter zou dus op zondag van start gaan en was daardoor niet meer beschikbaar voor de relay teams op de zaterdag. En met de kortste afstand niet meer op de agenda werd de uitdaging om weer met een aantal relay teams aan de start te verschijnen alleen maar groter. Maar de ervaringen van vorig jaar smaakten naar meer en de behoefte om ons wederom in te zetten voor een lokaal doel gaven de doorslag! We zouden hoe dan ook meedoen!

ORGfit & Friends relay teams

De oplossing was snel gevonden. De magie van de IRONMAN zat voor ons namelijk grotendeels in het groepsgevoel. Samen een reis afleggen en samen een geweldige ervaring delen. Maar waarom zouden we die geweldige ervaring niet met anderen delen? En dus schakelden we ons netwerk in, op zoek naar sportievelingen die net als ons wel van een uitdaging houden en graag hun steentje willen bijdragen aan het goede doel.

Binnen no-time hadden we drie ORGfit & Friends relay teams samengesteld van ORGfitters en relaties uit ons netwerk. Een aantal dat in de aanloop naar de IRONMAN nog verder groeide naar maar liefst vijf(!) relay teams.

Stichting Wensambulance Limburg

Next up: Het selecteren van een goed doel waarvoor onze sporters zich zouden gaan inzetten. Er werd een short list gemaakt van lokale goede doelen waarvoor ons hart sneller ging kloppen en uit die lijst zou vervolgens, middels een stemronde, hét goede doel van 2022 geselecteerd worden. De uiteindelijke keuze was daarbij vrijwel unaniem, want Stichting Wensambulance Limburg werd met een grote meerderheid gekozen tot ons IRONMAN goede doel van 2022.

 

Zaterdag | 70.3 relay teams

En dus, na maanden van donatiewerving, voorbereidingen en vooral keihard trainen stond voor onze relay teams op zaterdag 6 augustus 2022 het hoofdgerecht op het menu: De IRONMAN 70.3!

In de vroege ochtend gingen onze zwemmers de Maas in om 1,9 km te zwemmen. Voor sommigen een afstand die ze wekelijks afleggen, voor anderen een uitdaging die ze maanden geleden aangingen zonder enige zwemervaring. Geweldig om te zien waar vasthoudendheid en doorzettingsvermogen dan uiteindelijk allemaal toe kunnen leiden! Al onze zwemmers kwamen dan ook in een prachtige tijd weer het water uit om vervolgens het stokje over te dragen aan onze fietsers.

Ook zij gingen als een wervelwind van start om over 90 km een grootse prestatie neer te zetten. Het leuke aan het fietsteam is dat ze de voorbereiding op de IRONMAN echt als groep hebben ingevuld. Dat leidde tot een stukje extra motivatie en ook een voorzichtige gezonde competitie. Het resultaat? Toptijden!

En toen was het de beurt aan onze renners om het slotstuk te verzorgen. Ook zij schoten uit de startblokken op die laatste 21,1 km en leverden stuk voor stuk een prestatie van formaat. Daarbij is een bijzondere vermelding van Esther Pinckaers-Muris overigens wel op zijn plaats. Esther zat namelijk niet in de initiële line-up van de relay teams, maar verving twee weken voor de start van de IRONMAN een uitgevallen deelneemster. Niet omdat ze zelf de ambitie had om een halve marathon af te leggen, maar omdat ze ten koste van alles wilde voorkomen dat de droom van de overige teamleden in duigen zou vallen. Hoe mooi is dat!

Zondag | IRON Wouter

De zondag stond voor onze Wouter volledig in het teken van zijn IRONMAN. En onze zondag stond volledig in het teken van onze Wouter! Hij ging namelijk zijn reis richting een volledige IRONMAN, na een aanloop van jaren, volbrengen. Het was namelijk Wouter die met zijn inspirerende ambitie ooit de aanstichter was voor een jaarlijkse ORGfit deelname aan de IRONMAN.

En nu, na een aantal 70.3 deelnames was het dan eindelijk zover. Wouter ging zijn droom waarmaken in zíjn Maastricht. Om 7.00u in de ochtend begon hij aan zijn heldentocht om precies 11 uur, 27 minuten en 16 seconden later de verlossende woorden te horen die hij al zo vaak in zijn dromen had beleefd: WOUTER SCHAEKERS…YOU…ARE…AN IRONMAN!!!

Als er iemand de titel HELD verdient, dan is het wat ons betreft onze eigen Wouter Schaekers. Niet alleen maakte hij zijn eigen droom waar door een volledige IRONMAN te volbrengen, maar zijn initiatief en begeleiding hebben het ook voor anderen mogelijk gemaakt om hun grenzen te verleggen en een onvergetelijke ervaring op te doen! Klasse Wouter!

Schitterend bedrag voor Stichting Wensambulance Limburg

En als de mist dan is opgetrokken, is het tijd om de balans op te maken. Want de grootse sportieve prestaties van onze atleten en de onvergetelijke ervaring waren maar een deel van de opbrengst. De kers op de taart moest namelijk nog komen!

Want in het Stadpark in Maastricht mochten onze sporters dan eindelijk bekend maken welk bedrag ze bij elkaar hadden gezwommen, gefietst en gerend voor Stichting Wensambulance Limburg. Na een kort woordje van onze chef de mission Wouter was het aan zwemster Thelma Brassé om de verlossing te brengen en het uiteindelijke donatiebedrag op de cheque te schrijven.

Met grote trots kunnen we melden dat onze atleten in de afgelopen maanden maar liefst € 7000,- bij elkaar hebben gesport voor Stichting Wensambulance Limburg. Een bedrag dat met veel dankbaarheid in ontvangst werd genomen door de vrijwilligers en de voorzitter van de Wensambulance, Huub Gubbels!

Dankwoorden

 

We kijken terug op wederom een geweldige reis. Een reis die we zeker niet op deze manier hadden kunnen afleggen zonder de support van een hele grote groep mensen die we dan ook even kort willen bedanken.

Ten eerste dank aan iedereen die in de afgelopen maanden gedoneerd heeft voor Stichting Wensambulance Limburg. Jullie donaties hebben niet alleen geleid tot een schitterend eindbedrag waar de Wensambulance weer geweldige wensritten voor kan invullen, maar zijn ook de motivatie geweest voor onze atleten om nog een stapje harder te gaan. Dank, dank, dank!

Daarnaast aan alle mensen van de Stichting Wensambulance Limburg. Vanaf het eerste moment zijn jullie betrokken geweest bij onze actie, hebben jullie onze atleten aangemoedigd en zijn jullie aanwezig geweest bij elke donatie actie die we geïnitieerd hebben. Het was hartverwarmend! Dank!

Ook dank aan iedereen die onze sporters, op welke manier dan ook, gesupporterd hebben tijdens- of in aanloop naar de IRONMAN. Of je nu in een ondersteunend comité zat en/of onze atleten vooruitgeschreeuwd hebt tijdens de IRONMAN zelf, onze dank is groot!!

En tenslotte dank aan alle atleten. Mieke van Schaik, Viola den Hartog-Braaksma, Roy van Montfort, Riny van Deursen, Suzanna Zwiers, Tim Stein, Sjarel Verhoeven, Tim Gerrits, Nico van der Heide, Raf Withofs, Renate de Been, Thelma Brassé, John Leeuwen, Esther Pinckaers-Muris, Romen van den Boom en Wouter Schaekers… jullie zijn echte HELDEN!!!

Dank voor een geweldig weekend en een geweldig bedrag voor Stichting Wensambulance Limburg!