We gaan er weer voor! De IRONMAN 2022!

Na de onvergetelijke ervaring van vorig jaar, waarmee we een geweldig bedrag wisten op te halen voor Stichting De Knoevel, gaan we ook dit jaar weer onze tanden zetten in de IRONMAN Maastricht.

Want waar de reis van vorig jaar er een was van hard trainen en vooral veel afzien, smaakte hij vooral naar meer. Niet in de laatste plaats omdat al die inspanningen uiteindelijk hebben geresulteerd in een donatie van € 5000,- aan Stichting De Knoevel, waarmee 80 gezinnen met langdurig/ongeneeslijk zieke kinderen een schitterende dag in De Efetling hebben beleefd. Een prachtig eindresultaat dat alle pijntjes en vermoeidheid snel heeft doen vergeten!

En dus gaan we ook dit jaar weer de strijd aan. Met dezelfde passie, maar in een iets andere vorm. Want hoewel we ons ook dit jaar weer sterk gaan maken voor een goed doel, doen we dat dit jaar niet meer alleen. Want onze prestaties van afgelopen jaar hebben namelijk aanstekelijk gewerkt binnen ons netwerk en wat is er nou mooier dan zo’n unieke ervaring te delen! We vertellen je hoe het zit!

Afstanden

Ook dit jaar gaan we de strijd aan in Maastricht. Waar we vorig jaar nog deelnamen aan de 5150 (1,5K zwemmen, 40K fietsen en 10K hardlopen) en de 70.3 (1,9K zwemmen, 90K fietsen en 21K hardlopen) is die kortste afstand dit jaar komen te vervallen. Dat heeft alles te maken met het feit dat Maastricht dit jaar de volledige IRONMAN (3,8K zwemmen, 180K fietsen en 42K hardlopen) mag organiseren, waar onze eigen Wouter Schaekers er alles aan gaat doen om zijn droom waar te maken!

Met het vervallen van de 5150 gaan onze relay teams dit jaar dus allemaal meedoen aan de 70.3. Dat betekent dat de lat dus een stukje hoger is komen te liggen.

Teams

Vorig jaar namen we deel met 4 ORGfit teams. 3 teams op de 5150 en 1 team op de 70.3. Dat resulteerde niet alleen in een geweldig donatie bedrag, maar zeer zeker ook in een unieke ervaring. En dat is niet onopgemerkt gebleven! Dusdanig zelfs dat we vanuit ons netwerk steeds vaker het signaal kregen dat relaties ook wel mee zouden willen doen aan de IRONMAN. En daar hebben we dus werk van gemaakt!

Dat betekent dat we dit jaar met 4 gemixte relay teams zullen meedoen aan de IRONMAN 70.3 in Maastricht. Elk team bestaat uit 1 ORGfitter en 2 relaties uit ons netwerk. Wie dat zijn vertellen we je uitgebreid in de komende weken, maar dat we blij zijn met deze nieuwe teaming staat als een paal boven water. We gaan er samen een onvergetelijke reis van maken!

Goede doel

En dan de reden waarom we dit allemaal doen. Het goede doel! Vorig jaar mochten we ons steentje bijdragen aan Stichting de Knoevel. Een stichting die gezinnen met zieke kinderen de dag van hun leven bezorgt. We mochten op bezoek bij Harrie Alken van De Knoevel en een gezin waar zijn stichting mee op stap is geweest, om uit eerste hand te horen waarvoor we ons gingen inzetten. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in 4 gemotiveerde teams die in een schitterende tijd de finish bereikten. En natuurlijk een prachtige donatie van € 5000,-.

Ook dit jaar zullen we met onze deelname zo veel mogelijk geld proberen op te halen voor een schitterend initiatief zoals De Knoevel. Welk goed doel dat dit jaar gaat zijn, daar zijn we nu volop mee aan de slag.

Inmiddels hebben we een shortlist aan lokale goede doelen geformuleerd en we verwachten dan ook binnenkort, middels een stemming onder de deelnemers, het definitieve goede doel bekend te kunnen maken. We houden je op de hoogte!

Comités

Net als vorig jaar vraagt de deelname aan de IRONMAN niet alleen een inspanning van de atleten. Want om het hele proces van deelname, donatiewerving, trainingen en facilitaire ondersteuning in goede banen te leiden hebben we binnen ORGfit weer een aantal comités opgericht zodat onze sporters fris aan de start kunnen verschijnen en hopelijk weer met een prachtige cheque de finish zullen bereiken.

De komende weken houden we je op de hoogte van onze reis. We geven je een inkijkje in de voorbereidingen van de sporters, vertellen je over het goede doel dat we uiteindelijk gekozen hebben en gaan je uiteraard vragen een steentje bij te dragen.

Wil je ons helpen? Dan horen we graag van je! Want samen komen we altijd verder.